Jukebox online radio player Jukebox online radio player
Apartmani na Jadranu

Turistički prvak Hrvatske

Bol na otoku Braču

Bol se nalazi u središnjem dijelu južne strane otoka, podno Vidove gore – najvišeg vrha svih jadranskih otoka (778m). Mjesto se proteže nekoliko kilometara uz samu obalu mora. More je u Bolu iznimno bistro, prozirni valovi doimlju se poput brušena kristala.

Zapadno od Bola, plaža Zlatni rat jedna je od najljepših prirodnih atrakcija Jadrana. Poput jezičca pruža se gotovo pola kilometra u modrinu mora. Raste nanošenjem i taloženjem sitnih šljunčanih oblutaka oko podmorskog grebena. Vršak Zlatnog rata mijenja oblik, nastojeći ugoditi volji valova i morskim strujanjima.

S istočne strane Bola, na poluotoku Glavici, u svečanom se miru uzdiže Dominikanski samostan. Njegov muzej raspolaže bogatom arheološkom zbirkom, te raznovrsnim vrijednim predmetima i slikama. Uz luku je oblikovana urbana jezgra Bola. Ondje se nižu barokni ljetnikovac, Loža sa crkvicom, renesansno-barokna palača u kojoj je smještena galerija umjetnina, župna crkva, pjaceta i Kaštil.

Svakako valja posjetiti zanimljive lokalitete poput Zmajeve špilje i pustinje Blaca koja svjedoči o pustinjačkom životu glagoljaša, te specifična sela u unutrašnjosti.

Jukebox online radio player

Apartments CroatiaSva prava pridržana ©2024 Apartman Riva

Design by Vedran

Accommodation in Bol